Mislili so, da gre za plastično vrečko, v resnici so bili priča izjemno redkemu prizoru

Foto: 24sata/bralec
Foto: 24sata/bralec
Pri Zadru je posnela ogromnega morskega polža.
Oglej si celoten članek

"Šli smo na izlet z ladjo, morje je bilo zelo mirno. Zgoraj se je pojavilo nekaj belega, nato pa je šlo malo v levo, malo v desno. Mislili smo, da je nekdo v morje vrgel vrečko, dokler se nismo približali," pravi bralka hrvaškega portala 24sata, ki je z možem pri Ninu v zalivu Zaton posnela ogromnega morskega polža.

"Najprej smo mislili, da gre za meduzo, a ker je bila čisto sama, nam je prijatelj z inštituta povedal, da gre za morskega polža. Česa takega še nismo videli," dodaja bralka, ki je čudovito žival v petek zjutraj fotografirala 2,5 kilometra od obale. Da gre za zelo redko vrsto, pravi dr. Alen Soldo z Oddelka za pomorstvo Univerze v Splitu - najverjetneje za vrsto Tethys fimbria, ki je eden največjih v Jadranu in izjemno redko viden polž. Zraste do 30 centimetrov, prehranjuje se z manjšimi kozicami, mehkužci ter manjšimi ribami.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 22:07 27. Maj 2022.

    Kako čudovito! A ni čudno, da prav v času, ko nam polzi iz rok način življenja naše civilizacije, odkrivamo skrivnosti …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.