Mjanmarski muslimani ubili osem budistov

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Skupina mjanmarskih muslimanov je danes v indonezijskem azilnem centru do smrti pretepla osem mjanmarskih budistov, ko so slišali za medversko nasilje v svoji domovini.
Oglej si celoten članek

Muslimani so napadli budiste davi v azilnem domu v pristanišču Belawan v pokrajini Severna Sumatra. Nasilje je izbruhnilo, ko so izvedeli za nedavne nemire med muslimani in budisti v Mjanmaru, v katerih je bilo ubitih najmanj 43 ljudi, požgani številni domovi muslimanov ter uničene mošeje.

Ko je policija prispela v azilni dom, so tam našli osem mrtvih budistov, 15 je bilo ranjenih.

V centru biva 280 prosilcev za azil in ribičev iz Mjanmara, ki so jih zajeli pri nezakonitem ribolovu, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.