Mladić bolan v Titovem bunkerju

Foto: AFP Tesna sodelavca: Ratko Mladić in Radovan Karadžić
V Avstriji živeči Srb trdi, da ve, kje se skriva predzadnji haaški obtoženec, general bosanskih Srbov Ratko Mladić.
Oglej si celoten članek
Mladić naj bi se po poročanju avstrijskega časnika Kronen Zeitung skrival v bivšem Titovem bunkerju v hribih na jugu Srbije na meji z Makedonijo, varovalo pa naj bi ga okoli 200 do zob oboroženih stražarjev. Nekdanji 43-letnik, ki naj bi bil nekdanji Mladićev telesni stražar, trdi, da je Mladić hudo bolan.

Na avstrijskem notranjem ministrstvu so izrazili dvom, da so te navedbe resnične, zatrdili pa so, da jim ni znano, da bi na Dunaju bival nekdanji Mladićev telesni stražar. Avstrijski časnik navaja, da je omenjeni Srb, ki želi ostati neimenovan, na Dunaj pripotoval, ker je želel predstavnikom haaškega Mednarodnega sodišča za vojne zločine na območju nekdanje Jugoslavije sporočiti, kje naj bi se Mladić skrival. Toda prej želi pobrati denar za nagrado v vrednosti petih milijonov dolarjev, ki so jo razpisale ZDA.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.