Mladoletni migrant iz Beograda na Hrvaško v podvozju avtobusa

Foto: EPA Begunci v Avstriji
Na parkirišču nedaleč od Kutine na Hrvaškem so v torek našli 12-letnika, ki se je iz Beograda pet ur peljal na Hrvaško v podvozju avtobusa, so potrdili v hrvaškem prometnem podjetju Čazmatrans, ki z redno avtobusno linijo povezuje Zagreb in Beograd.
Oglej si celoten članek

Voznik je ustavil avtobus, potem ko so ga potniki opozorili na hrup iz podvozja.

Eden od potnikov v avtobusu Anđelko Nežić je dejal, da so iz Beograda krenili okoli 11.30 ure, po približno petih urah vožnje pa so iz podvozja zaslišali hrup.

Na to so opozorili enega od voznikov in avtobus je ustavil blizu Kutine, približno 320 kilometrov od Beograda. Izpod zadnjega dela avtobusa je nato prilezel vidno pretresen in umazan fant, je poročala Slobodna Dalmacija na svoji spletni strani.

Fant je vožnjo preživel kljub nizkim temperaturam, vodi in prahu na cestišču ter izpušnim plinom. Ker se je krčevito oprijemal zadnje osi avtobusa, je imel po navedbah potnikov krvave roke.

Potniki so dečku, katerega starost so ocenili na 12 let, kupili vodo in hrano, nato pa ga je odpeljala hrvaška policija. Po poročanju regionalne televizije N1 ni znano, kam so ga prepeljali.

V Kutini je sicer center za prosilce za azil, kjer so tudi namestitve za ranljive skupine beguncev, kot so družine, otroci in mladi.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 13:33 28. December 2017.

    http://www.publishwall.si/aktualno.hrvatska/post/147712/alarmantno-stanje-v-nemskih-bolnisnicah-ogromno-je-aids-a-in-sifilisa-med-begunci http://www.rtvslo.si/svet/21-letni-iracan-se-je-pet-ur-vozil-pod-avtobusom/441628 Tu imate svojega ubogega otroka.

  • mph
    07:37 28. December 2017.

    Bogi otrok, ne vem pa od kje jim o "imigrantu" Srbu, če je tako razumet. Morda tudi poskus avanture, ki …

  • 23:42 27. December 2017.

    Hrvat slabo čuvajo svojo mejo. Bo treba zid postavit, ker njim je vseeno za ilegalce. Pol pa se novinarji še …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.