Mlajši brat v smrt, starejšega ob tem infarkt

Foto: Žurnal24 main Fotografija je simbolična.
Foto: Žurnal24 main Fotografija je simbolična.
Neverjetna zgodba, tragedija, ki je v istem dnevu vzela dva brata.
Oglej si celoten članek

V soboto zvečer je v bližini Planinskega doma na Mosoru, v širši okolici Splita, prišlo do tragedije, ki je ne pomnijo. Dva brata, oba stara okrog šestdeset let, sta v istem dnevu izgubila življenje, piše Slobodna Dalmacija.

Po njihovih informacijah je najprej umrl mlajši brat, ki je odšel po vodo, pri čemer mu je spodrsnilo, padel je in se smrtno poškodoval. Ker ga dlje časa ni bilo nazaj v kočo, so ga odšli prijatelji, med katerimi je bil tudi njegov starejši brat, iskat. Njegovo truplo so našli v bližini izvira, kamor je odšel po vodo. Ko je njegov starejši brat videl, kaj se je zgodilo, ga je srčni infarkt, zaradi česar je umrl.

Prijatelji so ga oživljali, mu masirali srce in mu dajali umetno dihanje, a pomagati mu niso mogli. Omenjenemu portalu je zgodbo potrdil Vinko Prizmić, načelnik Hrvaške gorske reševalne službe, katere pridruženi član je bil tudi eden izmed pokojnih bratov. Oba sta bila planinca, skoraj vsak konec tedna sta preživela v planinah.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.