Množična grobnica: Vojaki IS so jih obglavili ali ustrelili

Foto: Youtube Fotografija je simbolična.
Foto: Youtube Fotografija je simbolična.
Potem ko je bilo mesto Palmira prejšnji teden osvobojeno, je sirska vojska našla množično grobnico, v kateri je več deset trupel žensk, otrok in vojakov Asadove vojske.
Oglej si celoten članek

Sirska državna agencija Sana poroča, da so množično grobnico našli na severovzhodnem delu mesta; v njej je 24 trupel žensk in otrok ter 18 trupel vojakov Asadove vojske.

Kot je vir omenjene agencije povedal za France presse, so pripadniki Islamske države svoje žrtve obglavili ali jih ubili s strelnim orožjem. Po odkritju so trupla prepeljali v vojaško bolnišnico vHomsu, kjer naj bi jih identificirali.

Po podatkih nevladnega Sirskega observatorija za človekove pravice je IS v desetih mesecih okupacije Palmire usmrtila najmanj 280 ljudi.

Sirska vojska je prejšnjo nedeljo ob podpori ruskih letal zavzela sirsko antično mesto Palmira, ki ga je skoraj leto dni nadzirala džihadistična skupina Islamska država. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.