Množično zastrupljanje psov v Zagrebu

Foto: Facebook Zatrupljanje psov v Zagrebu Foto: Facebook Zatrupljanje psov v Zagrebu Foto: Facebook Zatrupljanje psov v Zagrebu
V Zagrebu zaradi namernega zastrupljanja poginilo že 15 psov.
Oglej si celoten članek

Zagrebčane je zajela panika zaradi nenavadnega množičnega zastrupljanja psov, poročajo hrvaški mediji. Na 30 mestih v Zagrebu so našli strup, vse skupaj pa se je zaečlo pred 15 dnevi, ko so na veterinarsko fakulteto blizu parka Maksimir pripeljali tri zastrupljene pse, poroča Hrvatska televizija.

Opozorila o zastrupitvah tudi na Facebooku

Zagrebčani so se odločili, da bodo ustavili zastrupljanje njihovih hišnih ljubljenčkov. Ti so v ta namen naredili tudi Facebook profil z imenom Ustanimo na noge i zaustavimo trovanje pasa!.

Na Facebook profilu nevladne in neprofitne organizacije Noina Arka (op. a. Noetova barka) svoje člane ažurno obveščajo o novih lokacijah, kjer so našli strup. Objavili so tudi sliko, na kateri je prikazana smrtonosna snov. Šlo naj bi za nekakšno kombinacijo neke roza tabletke in belega prahu.

Na svojem profilu so objavili tudi obvestilo lastnice psa Maje Furdek: "Strup tudi na Srebrnjaku. Naša Šira (osem mesecev stara mešanka) se je zastrupila z neznanim strupom na območju Srebrnjaka, bolj natančno v ulici Zeleni dol. Ob prvih znakih zastrupitve (bruhanje, tresenje in penjenje okoli gobčka) smo jo takoj odpeljali na veterinarsko kliniko, kjer se trenutno zdravi. Ljudi želim opozoriti, naj dobro pazijo svoje pse in otroke, saj temu zastrupljanju še ni konca."

Policija nenavadne zastrupitve že raziskuje

Iz policijske postaje v Zagrebu so sporočili, da so sumljivo snov že poslali na analizo, prebivalce pa so pozvali, naj jih nemudoma pokličejo, če bodo opazili kakšno nenavadno snov, piše Index.

Odzval se je tudi zagrebški župan

Na zastrupljanje hišnih ljubljenčkov se je odzval tudi zagrebški župan Milan Bandić. "Priča smo nerazumljivemu, nezakonitemu in nevarnemu dejanju, ki ga povzroča neznani povzročitelj ali celo več neznanih povzročiteljev. S svojim neciviliziranim dejanjem so ogrozili življenja in usmrtili več hišnih ljubljenčkov na območju Zagreba. Upam, da jih bodo organi pregona kmalu našli in da jih bodo najstrožje kaznovali," je zastrupljanje komentiral Bandić.

Strup naj bi našli tudi na Reki

Sumljivo snov, ki je vzela življenja več psov v Zagrebu, naj bi našli tudi na Reki. Na to je prek Facebooka opozoril tamkajšnji prebivalec, ki je dejal, da je bila strupena snov nastavljena tako, da je bila zlahka dostopna tudi otrokom.

O sumljivi snovi na Reki so pisali tudi v hrvaškem Večernjem listu. Strup naj ne bi bil isti kot tisti v Zagrebu, temveč naj bi bil strup za podgane. Kljub temu pa lastnike psov opozarjajo, naj bodo pri njihovem sprehajanju previdni.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.