Mobitel zlo v rokah šolarjev

Foto: Žurnal24 Snemanje z mobitelom je vdor v zasebnost.
V Italiji želijo šolarje, ki bodo v razredu z mobilnim telefonom snemali fotografije ali posnetke, kaznovati s plačilom kazni do 30.000 evrov.
Oglej si celoten članek

" Učenci se morajo zavedati, da s svojim početjem prizadenejo zasebno sfero posameznikov in povzročijo škodo," je poudaril italijanski minister za šolstvo Giuseppe Fioroni. Z omenjenim ukrepom želi Fioroni ustaviti snemanje posnetkov v šolskih razredih, ki se kasneje pojavijo na internetu. Denar od kazni naj bi oblasti namenile zaščiti zasebnosti, vodstvo šole pa bo smelo v teh primerih poseči po disciplinskih ukrepih, piše v projektu ministra.

Italijanska vlada se je tako odzvala na celo vrsto škandalov. Neki učenci so v italijanskem Lecceju spolno nadlegovali učiteljico, svoje početje pa snemail z mobilnim telefonom in posnetke objavil na internetu. V nekem drugem primeru so starši otroka, ki so mu v šoli vzeli mobilnik, pretepli učitelja. V Italiji ima sicer 90 odstotkov šolarjev v starosti med 14 in 16 leti svoj mobilni telefon.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.