Močan potres s središčem v Jadranskem morju

Foto: Canva
Foto: Canva
Zatreslo se je nekaj minut po 13. uri.
Oglej si celoten članek

V Jadranskem morju v bližini italijanske obale se je nekaj minut po 13. uri sprožil potres moči 4,2. Epicenter potresa je bil na globini desetih kilometrov, prizadel je območje 66 kilometrov jugovzhodno od Ancone. 

Eden izmed italijanskih uporabnikov spletnih omrežij, ki je od središča potresa oddaljen 21 kilometrov, je zapisal, da so v njegovem stanovanju v 4. nadstopju uzaradi potresa popadali predmeti iz omare. Ostali so poročali o premikanju stolov po pisarni, po majanju lestenca, po tresenju tal, ...

Foto: EMSC Potres v Italiji

Podrobnosti glede morebitne škode za zdaj še ni. 

Pred tremi dnevi je potres podobne jakosti zatresel črnogorsko obalo, več šibkejših potresov pa že zadnjih nekaj dni beležijo tudi v Grčiji in v Srbiji. 

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.