Močan potres stresel Italijo

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Severni del Italije je stresel potres z magnitudo 5. O škodi ne poročajo, je pa povzročil ogromno panike.
Oglej si celoten članek

Potres z magnitudo 5 je Italijo stresel ob 15 uri 48 minut. Epicenter je bil 35 kilometrov severno od mesta Lucca na globini 9,6 kilometrov. Tresenje tal so sicer čutili tudi v Bologni, Firencah in Genovi, a reševalne službe nujnih klicev na pomoč niso prejele. Ljudje v mestu Lucca so po podatkih BBC prestrašeno tekli na ulice.

Morebitne poškodbe na stavbah pristojni še ugotavljajo. Čutili so ga v Milanu, Bologni in Firencah. Sledilo je še nekaj popotresnih sunkov, ki so jih tako kot potres čutili na širšem območju.

Lansko leto zaradi potresa več mrtvih

Potres magnitude 5,8 je lani stresel Italijo pri kraju Modena, potresu pa je sledilo še 40 popotresnih sunkov. Epicenter potresa je bil na globini 9,6 kilometra.Umrlo je več kot 20 ljudi.

Več sledi ...

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.