Umrla devetletna deklica

Foto: Epa potres Japonska Osaka Foto: Epa potres Japonska Osaka
Močan potres na Japonskem je zahteval smrtne žrtve.
Oglej si celoten članek

Zahod Japonske je danes stresel močan potres z magnitudo 6,1, v katerem so po prvih podatkih umrli najmanj trije ljudje, najmanj 91 pa jih je bilo poškodovanih. V provincah Osaka in Hyogo je zaradi tresenja tal ostalo brez elektrike več kot 170.000 gospodinjstev, v več kot 100.000 pa je bila prekinjena oskrba s plinom.

Žarišče potresa je bilo v japonski provinci Osaka okoli deset kilometrov pod zemeljskim površjem. Oblasti po potresu niso izdale opozorila pred cunamiji, poročajo tuje tiskovne agencije.

Foto: Epa potres Japonska Osaka

Za devetletno deklico usoden zid

Za zdaj poročajo o najmanj treh smrtnih žrtvah. Med njimi je devetletne deklica, na katero se je zrušil zid v bazenu. Tudi starejšega moškega naj bi pod seboj pokopal zid, tretjo smrtno žrtev pa knjižni regal.

V provincah Osaka in Hyogo je zaradi tresenja tal ostalo brez elektrike več kot 170.000 gospodinjstev, v več kot 100.000 pa je bila prekinjena oskrba s plinom. Ker so se tla stresla zjutraj po lokalnem času, ko so bili številni na poti na delo, je veliko ljudi ostalo ujetih v dvigalih.

Zaradi potresa so ustavili hitre vlake, pa tudi druge vlake.

Strokovnjaki svarijo, da bi lahko davišnjemu sledil še močnejši potres. Območje je leta 1995 stresel potres z magnitudo 7,3. Takrat je umrlo 6434 ljudi.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.