Močan potres v Indoneziji

Foto: Žurnal24 Ljudje so padli na kolena in začeli moliti v strahu, da bi se ponovilo leto 2004
Indonezijo je stresel potres z magnitudo 7,4. Oblasti so takoj izdale nevarnost za cunamij, a so jo kmalu preklicale. Tla je streslo v bližini province, ki jo je leta 2004 prizadel rušilni cunami.
Oglej si celoten članek

Le 45 minut po razglasitvi nevarnosti za cunami, so oblasti to preklicale. Tudi sicer so geologi poudarili, da bi bil tokrat možni le manjši cunamiji, ki bi prizadeli obale, rušilni cunami pa je bil nemogoč.

Epicenter potresa je bil 214 kilometrov stran od province Aceh, ki je bila leta 2004 žrtev smrtonosnega cunamija, umrlo je 220.000 ljudi.

Zaradi tega je nastala panika, a geologi mirijo, da je imel takrat potres magnitudi 9,2, tokrat pa 7,2. Tudi poročil o večji škodi ni. Po do zdaj znanih podatkih je poškodovanih le nekaj hiš.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.