Močan potres v Mehiki: Tako so se tresla tla

Foto: Epa
Foto: Epa
Mehiko je stresel potres z magnitudo 7,4.
Oglej si celoten članek

Epicenter potresa je bil blizu kraja El Coyul, 12 kilometrov jugozahodno od mesta Santa Maria Zapotitlan v zvezni državi Oaxaca, na globini 26,3 kilometra. Tresenje tal so čutili tudi v prestolnici Ciudad de México, pa tudi v sosednjem Hondurasu, El Salvadorju in Gvatemali. 

Pristojni so izdali opozorilo pred cunamijem. Opozorilo velja za območje do 1000 kilometrov stran od žarišča, valovi pa bi lahko dosegli višino do treh metrov. 

Za zdaj ni jasno, kakšna je škoda. Po do zdaj znanih podatkih naj bi potres terjal eno smrtno žrtev. 

"Začelo se je zelo počasi, nato pa se je hitro stopnjevalo," opis tresenja tal, kot ga je doživel Američan Richard Hanson, povzema britanski The Guardian. Predmeti so padali s polic, ljudje so stekli na ulice, slišati je bilo precej krikov. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.