Močan potres, več deset ranjenih

Foto: Canva
Foto: Canva
Severozahod Turčije je davi stresel močan potres magnitude 6,1.
Oglej si celoten članek

Po prvih poročilih potres ni terjal smrtnih žrtev, je pa bilo poškodovanih najmanj 35 ljudi. Epicenter potresa je bil približno 170 kilometrov vzhodno od Istanbula, največjega mesta v Turčiji, kjer so tresenje tal tudi močno čutili, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Po navedbah Evropskega mediteranskega seizmološkega centra (EMSC) je do potresa prišlo na globini dveh kilometrov. Po oceni ameriških seizmologov je imel magnitudo 6,1, po navedbah turških pa 5,9. Epicenter je bil v okrožju Golyaka v provinci Duzce, tresenje tal pa so čutili daleč naokrog, med drugim v Ankari.

Po navedbah turškega ministra za zdravje Fahrettina Koce je bilo 32 ljudi ranjenih v provinci Duzce, eden v Istanbulu in dva v bližnjih provincah Bolu in Zonguldak. Po navedbah notranjega ministra Suleymana Soyluja, ki je že obiskal okrožje Golyaka, o večji gmotni škodi ali mrtvih zaenkrat nimajo podatkov.

Zabeležili so že okoli 70 popotresnih sunkov.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.