Močno vinjen zapeljal v skupino mladih, šest mrtvih, trije v kritičnem stanju

Foto: Epa Nesreča na Južnem Tirolskem Foto: Epa Nesreča na Južnem Tirolskem Foto: Epa Nesreča na Južnem Tirolskem Foto: Epa Nesreča na Južnem Tirolskem Foto: Epa Nesreča na Južnem Tirolskem Foto: Epa Nesreča na Južnem Tirolskem Foto: Epa Nesreča na Južnem Tirolskem Foto: Epa Nesreča na Južnem Tirolskem Foto: Epa Nesreča na Južnem Tirolskem Foto: Epa Nesreča na Južnem Tirolskem
Šest mrtvih, enajst poškodovanih, med njimi so trije v kritičnem stanju.
Oglej si celoten članek

Avstrijski in italijanski mediji poročajo o hudi prometni nesreči, ki se je zgodila v noči s sobote na nedeljo v kraju Luttah (it. Lutago) na Južnem Tirolskem. 

Močno vinjeni 27-letni voznik je zapeljal v skupino turistov, pri čemer je umrlo šest oseb, starih med 20 in 25 let. 

Poleg mrtvih je bilo v nesreči poškodovanih enajst ljudi, po poročanu italijanskega Corriere Della Sera so trije med njimi v kritičnem stanju.

Voznik je bil močno vinjen

Nesreča se je zgodila okoli 1. ure ponoči, ko se je skupina vračala iz lokala, v katerem so preživeli večer. Skupina 17 turistov je čakala na avtobus, da bi se vrnila do kraja, kjer so bili nastanjeni, ko je 27-letnik zapeljal v množico.

Po podatkih policije so med mrtvimi tri ženske in trije moški.

Voznik športnega avtomobila je sodeč po izjavah gasilcev, ki so posredovali v nesreči, morali pripeljati z veliko hitrostjo. Voznik je bil močno vinjen. 

V skupini je bilo 15 nemških in dva italijanska turista. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.