Moody's potrdil najvišjo oceno Nemčije

Foto: EPA
Foto: EPA
Največje evropsko gospodarstvo je v mnogo boljši kondiciji kot njegove sosednje države.
Oglej si celoten članek

Bonitetna agencija Moody's je potrdila najvišjo bonitetno oceno Nemčije pri Aaa in ohranila negativne obete. Ocena za največje evropsko gospodarstvo potrjuje, da je ta v mnogo boljši kondiciji kot njegove sosednje države ter potrjuje njegovo visoko konkurenčnost in vzdrževanje stabilnih makroekonomskih politik.

Nemčiji je po ugotovitvah uspel opazen napredek pri fiskalni konsolidaciji, s katerim ji je lani uspelo doseči javnofinančni presežek, prvi po letu 2007. Nemčija je lani beležila 0,7-odstotno gospodarsko rast, medtem ko je ta leto prej dosegla tri odstotke. Moody's pričakuje, da bo letos obseg bruto domačega proizvoda zrasel le za 0,4 odstotka, prihodnje leto pa naj bi se okrepil za okoli 1,5 odstotka.

Negativni obeti za Nemčijo odražajo negotovost zaradi krize v območju evra, ki ga ta pripravlja za potrebe mednarodnih trgov, pri čemer ne gre za novo ocenjevanje bonitete te države.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.