Moril naj bi upokojeni general

Foto: Žurnal24
Hrvaška policija išče upokojenega hrvaškega generala Ivana Koradeja zaradi umora štirih oseb. Po poročanju medijev je policija že aretirala generalovega 19-letnega sina.
Oglej si celoten članek
Ivan Korade naj bi v vasi Vitešenec pri Ivancu na severozahodu Hrvaške umoril 36-letnega moškega, s katerim sta se bila skupaj v vojski, prijateljstvo pa sta nadaljevala tudi po vojni. Korade pa naj bi moril tudi v vasi Velika Veternička pri Zlatarju, kjer je policija odkril tri trupla. Preiskava je pokazala, da so bili tulci, ki so jih našli na obeh prizoriščih, izstreljeni iz istega orožja, zato je za zločine najverjetneje kriva ista oseba.

Strelnim ranam so v Veliki Veternički podlegli 62-letna ženska in njen 15-letni vnuk ter njun 63-letni sosed, ki naj bi imel tudi vbodno rano. Storilec je napadel še enega moškega, ki je bil priča zadnjemu umoru, a se mu je uspelo rešiti. General Korade, katerega družinska hiša se nahaja v bližini hiš treh umorjenih, naj bi imel neurejene odnose z ubitim 63-letnikom še iz zgodnje mladosti.

Koradejev soborec, ki so ga mrtvega našli že v sredo, je bil v 90. letih obsojen na zaporno kazen zaradi umora dveh hrvaških vojakov. Star znanec policije je tudi Korade, ki je v vojni izgubil levo roko, saj so ga večkrat aretirali zaradi nasilnega obnašanja.

Oborožen in nevaren
Koradeja, ki naj bi bil "oborožen in nevaren", policija išče tudi s helikopterjem in oklepnikom. Ker obstaja možnost, da bi osumljenec pobegnil v Slovenijo, so slovenski policisti o dogodku in zunanjem videzu osumljenca že obveščeni.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.