Morilska vročina

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Vročinski val na Japonskem je prejšnji teden zahteval najmanj 15 življenj, več kot 8 tisoč ljudi je poiskalo zdravniško pomoč.
Oglej si celoten članek

Medtem ko se pri nas pritožujemo zaradi muhastega in spremenljivega vremena, na Japonskem ljudje trpijo zaradi vročinskega vala. V soboto, ko se je živo srebro povzpelo nad 35 stopinj Celzija, je umrlo najmanj 6 ljudi.

Prejšnji teden je zdraniško pomoč zaradi posledic vročine poiskalo 8.600 ljudi, dvakrat več kot v tednu pred tem, poročajo agencije.

Japonci so sicer v lanskem letu zabeležili najbolj peklensko poletje odkar spremljajo temperature; rekordna temperatura v Tokiu je znašala 41 sstopinj Celzija.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 10:48 29. Julij 2014.

    Ma sem mislu da je bliže! Absolutno predaleč za posončit se !

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.