Morilskega pitona usmrtili

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Štirimetrskega pitona, ki je zadušil dva dečka med spanjem, so oblasti evtanazirale. Preiskava o tem, kako se je lahko to zgodilo, še poteka.
Oglej si celoten članek

45-kilogramski afriški skalni piton – ta vrsta kače v kanadski provinci New Brunswick  ni dovoljena – je pobegnil skozi ventilacijski jašek in prišel do sobe, v kateri sta spala 4- in 6-letni Noah in Connor Barthe.

Prvotna poročila so govorila, da je bila kača v trgovini z eksotičnimi živalmi pod stanovanjem, v katerem sta prespala dečka. Po novih podatkih pa je bil stekleni terarij v sosednji sobi, piton pa je pobegnil skozi majhno luknjo v stropu in od tam je zataval v ventilacijski jašek, ki se je zrušil.

Zmeden piton

Po mnenju strokovnjaka afriški skalni pitoni ljudi običajno ne vidijo kot hrano, meni, da je bila kača zmedena, ko je naletela na otroka. "Če bi ravnal v obrambi, bi le napadel in popustil. Običajno ne ubijajo, česar ne nameravajo pojesti," je dejal Bry Loyst, strokovnjak iz živalskega vrta za plazilce v bližini Peterborougha. Meni, da bi moralo biti prepovedano imeti kakršnekoli nevarne živali v zasebnih stanovanjih, predpisi v večini predelov Kanade pa so glede tega zelo ohlapni.

Čisto običajna dečka

Stric dečkov Dave Rose je za kanadsko televizijo povedal, da sta bila Noah in Connor povsem običajna dečka, ki sta življenje uživala v polnosti. Dan pred smrtjo sta preživela na pikniku na družinski kmetiji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 08:45 7. Avgust 2013.

    Jst pa močno dvomim da je bil na delu piton

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.