"Morje je polno mrtvih“

Foto: EPA Lampedusa žrtve Italija migranti Foto: EPA Lampedusa žrtve Italija migranti Foto: EPA Lampedusa žrtve Italija migranti
Pred obalo italijanskega otoka Lampedusa našli še več utopljenih imigrantov .
Oglej si celoten članek

Ladja, na kateri so bili imigranti, se je potopila. Število smrtnih žrtev tragedije se je povzpelo na 133.

Na ladji, ki je potonila, naj bi bilo od 450 do 500 migrantov iz Somalije, Gane in Eritreje. Vzrok za nesrečo je bil najverjetneje požar, ki je povzročil paniko.

Med žrtvami sta dva otroka in noseča ženska. V reševanju sodelujejo obalna straža ter čolni carine in helikopterji.

Županja Lampeduse Giusi Nicolini je nesrečo označila za "veliko tragedijo". "Reševalce sem prosila, naj mi opišejo situacijo. Odgovorili so, da je morje polno mrtvih," je pojasnila.

Nicolinijeva je dodala še, da so že aretirali človeka, ki naj bi organiziral smrtonosni ladijski prevoz.

Gre za zadnjo v vrsti nesreč ladij, s katerimi poskušajo migranti iz Afrike v pogosto zelo nevarnih razmerah priti v Evropo. V ponedeljek je pred obalo Sicilije utonilo 13 migrantov, ki so poskušali priplavati do obale, potem ko je njihova ladja nasedla.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 18:05 6. Oktober 2013.

    kaj ni to že praxa v italiji...pravijo da sami italjani ne pustijo več priseljevanja...!! potem pa se zgodi nesreča!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.