Morje pogoltnilo prek 300 beguncev

Foto: EPA
Foto: EPA
Tragedijo je preživelo le devet ljudi.
Oglej si celoten članek

V najnovejši drami z begunci pred italijanskim otokom Lampedusa je po besedah tiskovne predstavnice Visokega komisariata ZN za begunce (UNHCR) Carlotte Sami, ki se v izjavi sklicuje na podatke preživelih, najverjetneje umrlo več kot 300 ljudi. Tragedijo je preživelo devet beguncev.

Proti Italiji so potovali trije gumijasti čolni z begunci. Na enem jih je že v začetku tedna umrlo 29, na drugih dveh čolnih je bilo več kot 210 beguncev. "Od teh jih je preživelo le devet," je pojasnila Samijeva. "Devet jih je, ki so bili rešeni po štirih dnevih na morju. Preostale 203 je pogoltnilo morje."

Gre za "grozljivo in ogromno tragedijo", je dejala Samijeva. Agencija ZN za begunce je kasneje sporočila, da je po podatkih, ki so dobili od italijanske obalne straže in preživelih, pogrešanih okoli 300 ljudi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.