Motnje na Heathrowu

Foto: Žurnal24 (Foto: Epa)
Kabinsko osebje britanskega letalskega prevoznika British Airways je začelo novo petdnevno stavko.
Oglej si celoten članek

Zahtevajo, da vodstvo družbe zahteve delavcev glede plač in delovnih pogojev. Motnje bodo predvsem v  letalskem prometu z in na londonsko letališče Heathrow. Po napovedih predstavnikov družbe pa bodo leteli  z londonskih letališč Gatwick in City. Skupno naj bi odpovedali okoli 30 odstotkov poletov na dolge razdalje ter okoli 45 odstotkov poletov na krajše razdalje.

Foto: Žurnal24 british airways

 

Za zastoje kriv direktor
Osebje družbe je pred časom napovedalo tri petdnevne stavke. Prvič so začeli stavkati 24. maja, potem ko so minuli petek prekinili neuspešne pogovore med sindikati in predstavniki družbe pa so danes začeli novo petdnevno stavko. Trajala naj bi do 3. junija. Če v pogovorih ne bo prišlo do preboja, bo osebje stavkalo še od 5. do 9. junija. Iz družbe so medtem sporočili, da so osebju ponudili "zelo pošten" dogovor in dodali, da so sporne spremembe, kot je zmanjšanje števila osebja na letih na dolge razdalje, nujne za družbo, ki se v luči finančne krize sooča z manjšim povpraševanjem.

Strani se ne moreta dogovoriti glede predvidenih varčevalnih ukrepov, ki med drugim predvidevajo zamrznitev plač in zmanjšanje posadk na letih na dolge razdalje, ter glede vrnitve potovalnih ugodnosti za kabinsko osebje. Te ugodnosti je družba ukinila za tiste, ki so stavkali že marca.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.