Mrtvi v zrušenju strehe

Foto: Reuters
Foto: Reuters
V latvijskem glavnem mestu Riga se je danes porušila streha supermarketa, pri tem pa sta po zadnjih podatkihso umrli štirje ljudje, več deset ljudi je ranjenih.
Oglej si celoten članek

Po prvih navedbah se je del strehe raztreščil na površini 500 kvadratnih metrov. Stavba supermarketa naj bi se nato sesula kot hišica iz kart, je povedal podžupan Andris Ameriks. Dodal je, da se bojijo, da je pod ruševinami okoli 50 ljudi. Reševalci v ruševinah iščejo morebitne preživele. Med smrtnimi žrtvami je po podatkih latvijskega notranjega ministrstva tudi gasilec.

Po navedbah reševalcev naj bi doslej v bolnišnice prepeljali okoli 30 ljudi. Kot morebitni vzrok nesreče omenjajo gradbena dela na stavbi, ki so jo zgradili pred dvema letoma. Omenjajo tudi možnost, da bi lahko eksplodiral kotel za ogrevanje. Supermarket je običajno v večernih urah dobro obiskan.

Stavbo supermarketa so leta 2011 razglasili za eno od treh najboljših latvijskih arhitekturnih del.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.