Mušaraf gre lahko na volitve kot general

Foto: Žurnal24 Predsednik Mušaraf je potrdil dogovor med njim in Butovo.
Pakistansko vrhovno sodišče je na razočaranje opozicije odločilo, da lahko predsednik Pervez Mušaraf vnovič kandidira na bližnjih volitvah, čeprav je obenem tudi šef vojske.
Oglej si celoten članek

Odločitev sodišča v razmerju s šest proti tri je presenetljiva, saj je v zadnjem času izdalo več sodb v prid opoziciji in proti vladavini generala Mušarafa, ki se je na oblast povzpel z državnim udarom leta 1999, nato pa na volitvah leta 2001 legalno postal predsednik. Opozicija je že napovedala bojkot volitev. Pakistanskega predsednika volijo člani parlamenta in štirih pokrajinskih skupščin. Kandidaturo je sicer prijavilo več kot 40 kandidatov, vendar je Mušaraf nesporni favorit.

Čeprav je Mušaraf eden glavnih zaveznikov ZDA v boju proti terorizmu, je Washington minule dni pozval generala, naj zagotovi svobodne volitve in omili pritisk na svoje nasprotnike. Mušaraf je v zadnjih tednih kljub pritiskom opozicije in vse večji nestabilnosti države vztrajal pri načelu, da se ne bo odpovedal generalski suknji. Za 15. november so sicer napovedane tudi splošne parlamentarne volitve, na katerih naj bi sodelovala tudi izgnana voditeljica opozicije Benazir Buto.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.