Mušarafa skrbi jedrsko orožje

Foto: Žurnal24 musaraf muÅ¡araf afp
Pakistanski predsednik Pervez Mušaraf je v intervjuju za britanski BBC dejal, da je eden izmed razlogov za sklic izrednih razmer tudi jedrsko orožje, ki bi lahko prišlo v napačne roke.
Oglej si celoten članek

To je Mušaraf dejal potem, ko je v Pakistan prispel posebni odposlanec ZDA John Negroponte, ki želi prepričati pakistanskega predsednika k umiku izrednih razmer in sklicu parlamentarnih volitev. Mušaraf je dejal, da če bi bile volitve razpisane v ˝takšnem nemirnem stanju˝, bi lahko prišlo do nevarnosti zlorabe pakistanskega jedrskega orožja. ˝To ne sme pasti v napačne roke. Orožje trenutno varuje vojska in vse dokler bo tam vojska, se ne more nič zgoditi z njim. Mi smo zadolženi zato, da nihče z njim ne upravlja in da se ga varuje,˝ je dejal Mušaraf.

Nevarnost islamskih skrajnežev

Mušaraf je mnenja, da si Butova v resnici ne želi predčasnih volitev, saj njena stranka na njih ne bi mogla zmagati. © Reuters

 
Mušaraf, ki je oblast prevzel po državnem udaru pred osmimi leti, se je za sklic izrednih razmer odločil predvsem zaradi nasilja islamskih skrajnežev in po njegovem mnenju sovražnega sodstva. Z mesta vrhovnega poveljnika pakistanske vojske pa namerava odstopiti še pred 9. januarjem, po parlamentarnih volitvah. V intervjuju je Mušaraf ostro nastopil tudi proti svoji največji nasprotnici Benazir Buto in dejal, da ta na volitvah nikakor ne more zmagati . ˝ Ona je sprožila vse te nemire. Prišla je s popolnoma napačnim pristopom,˝  je dejal   Mušaraf in Butovo označil  za ˝ljubljenko Zahoda˝. ˝Ona je pravzaprav tista, ki noče imeti volitev v Pakistanu, saj njena stranka nikakor ne bi mogla dobiti toliko glasov, da pri lahko zmagala.˝ 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.