Musliman, heroj iz Pariza, postal Francoz

Foto: EPA Lassana Bathily Foto: EPA Lassana Bathily Foto: EPA Lassana Bathily
24-letni Lassana Bathily, imigrant iz Malija, je po svojem junaškem in pogumnem dejanju med eno izmed nedavnih kriz s talci v Parizu preje francosko državljanstvo.
Oglej si celoten članek

Imigrant iz Malija, 24-letni musliman Lassana Bathily se je med vdorom terorista Amediya Coulibaliya nahajal v skladišču trgovine, kamor je uspel skriti nekaj talcev napadalca. Ta je sicer v trgovini ubil štiri ljudi.

Francoske oblasti so mladeniču iz Malija na včerajšnji slovesnosti svečano podelile francosko državljanstvo; na prireditvi je bilo nekaj najvišjih predstavnikov države, ki se mu je zahvalilo za njegov pogum.

Bathily je poveda, da je ponosen, ker je postal francoski državljan. "Ljudje pravijo, da sem junak. Vendar jaz to nisem. Jaz sem Lassana. Ostajam isti, kot sem bil doslej. Če bi se še enkrat znašel v takšni situaciji, bi ravnal tako, kot sem, saj sem sledil svojemu srcu," je za BBC skromno povedal 24-letnik, ki v Franciji živi že devet let.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.