Na 30 kvadratih živela s 35 mačkami

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Iz stanovanja se je vil nepopisen smrad, ko so odprli vrata, so obnemeli.
Oglej si celoten članek

Kaj se je dogajalo za zaprtimi vrati stanovanja, je postalo jasno, ko je njegova lastnica morala stanovanje v Pulju zapustiti prav zaradi razmer v njem. "Ko smo odprle vrata stanovanja, smo zagledale plašne, suhe mačke, polne bolh. Nekatere še nikoli niso videle dnevne svetlobe. Nekatere so velik, druge majhne, ene zdrave, druge bolne, a vse brez stika z zunanjim svetom," je povedala prostovoljka Sanja Čubrilo, ki je vstopila v stanovanje. 

V stanovanju je nepopisno smrdelo po mačjem urinu in iztrebkih. "Če rečem, da je bilo grozljivo, je to preblago. Stanovalci zgradbe trdijo, da so že pred tem pristojnim javljali, kakšne so razmere, a da se ni nihče odzval," je za 24sata povedala prostovoljka. O tem, kakšne razmere so bile v stanovanju, veliko pove tudi to, da so mačke kopale luknje v stene in tla, se vanje skrivale in v njih kotile mladiče.

Mačke so namestili v zavetišče. Najprej bodo poskrbeli za njihovo zdravstveno stanje, nato pa jih bodo poskušali udomačiti. Do zdaj so namreč bile navajene le svoje lastnice in imajo do drugih ljudi odpor. Nobena od mačk ni sterilizirana, vsaj tri pa so breje.    

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 09:32 7. Februar 2018.

    Tudi v sp. Črnučah, so sosedovi štirje živeli v 55 kvadratov, plus cerka 12 mačkov.. tudi to je tudi bil …

  • 09:28 7. Februar 2018.

    ali res nimate drugega za pisati kakor o tej golazni Hrvaški?!

  • 23:44 6. Februar 2018.

    kaj to je bla tista svetlana, ki so ji všeč zvezde v barvi refoška?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.