Na Antarktiki ogromna ledena gora

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Na zahodu Antarktike se oblikuje ogromna ledena gora – merila bo toliko, kot je površina Berlina.
Oglej si celoten članek

Razpoka je nastala v kosu plavajočega ledu tik pred ledenikom Pine Island, trenutno je dolga 30 kilometrov in globoka 60 metrov, a se veča vsak dan, poroča BBC.

Nasini raziskovalci pričakujejo, da se bo ledena gora odcepila konec leta ali na začetku prihodnjega, merila pa naj bi okoli 800 kvadratnih kilometrov.

Foto: Reuters Nastajanje ledene gore



Mirijo, da je oblikovanje tako velike ledene gore del naravnega cikla – do tega naj bi prišlo vsakih deset let. Kljub temu jo bodo zaradi velikosti budno spremljali, tako zaradi vpliva na okolje kot zaradi ladijskega prometa.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.