Na begu dvakratni strelec

Foto: EPA
Foto: EPA
Policija išče moškega, ki je streljal v prostorih časnika Liberation v Parizu in huje ranil eno osebo, streljal pa je tudi pred sedežem banke Société Générale.
Oglej si celoten članek

Strelec je vstopil v prostore časnika Liberation in dvakrat ustrelil. Pri tem je v prsni koš zadel 27-letnega asistenta fotografa. Obakrat naj bi ga zadel v srce, je v kritičnem stanju in se borijo za njegovo življenje. Kot še poročajo, strelec ni izustil besede. "Vstopil je, dvakrat ustrelil in odšel," je dejal Fabrice Rousselot.

Policija je zavarovala območje okrog stavbe, kjer so prostori časopisne hiše. Policisti so pravi tako postavljeni pred stavbami vseh večjih medijev v Parizu.

"Ko v demokraciji nekdo vstopi v časopisno pisarno s puško, je to zelo zelo resno ne glede na posameznikovo duševno stanje," je dejal Nicolas Demorand, ki izdaja časnik Liberation.

Napadalca, ki ima obrito glavo in je močnejše postave, je ujela nadzorna kamera. Star naj bi bil od 40 do 45 let.

Streljal še pred banko in pobegnil

Devetdeset minut kasneje je znova streljal, in sicer pred sedežem banke Société Générale v zahodnem delu Pariza. V incidentu po podatkih predstavnice banke ni bil nihče ranjen. "Lahko potrdim, da je moški streljal... Nihče ni ranjen. Policija je na kraju dogodka in preiskuje primer," je povedala za Reuters.

Kmalu po tem je ustavil motorista in ga prisilil, da ga je odpeljal v središče Pariza in odložil na aveniji Elizejske poljane, kjer ga iščejo tudi s pomočjo helikopterja.

Motorist ga je opisal policistom, ti pa so ugotovili, da gre za istega človeka. Njegov motiv za streljanje še ni znan, streljal pa je s puško za lov ali podobnim orožjem. Motorist je policistom še povedal, da je strelec po vsej verjetnosti oborožen tudi z granatami.

"Dokler je napadalec na begu in ne vemo, kaj je njegov motiv, predstavlja grožnjo. Moramo hitro ukrepati," je povedal notranji minister Manuel Valls. Zato so prebivalcem Pariza svetovali, naj ostanejo doma in se po nepotrebnem ne izpostavljajo na ulicah.

Predsednik Francois Hollande, ki je na uradnem obisku v Izraelu in na palestinskih ozemljih, je povedal, da bodo uporabili vsa sredstva, da ga ujamejo.

V petek oborožen vstopil na televizijsko postajo

V petek se je v Parizu zgodil podoben incident kot v prostorih časnika Liberation. V pariške pisarne televizijske postaje BFMTV je vstopil oboroženi neznanec. Ta je uredniku, kateremu je grozil, zabrusil, da "naslednjič ne bo zgrešil". Po poročanju BBC-ja gre za istega moškega, ki je imel danes strelski pohod po francoski prestolnici.

Moški v petek ni streljal in v incidentu nihče ni bil ranjen. Varnostnika, ki sta pred prostori omenjene postaje, naj bi, ko sta zagledala orožje, počepnila za njuno mizo, zaradi česar si neznanca nista mogla dobro ogledati.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.