Na Danskem pridržali domnevna pomagača napadalca v Koebenhavnu

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Danska policija je pridržala dva moška, ki naj bi pomagala 22-letniku, osumljenemu, da je konec tedna v dveh napadih v Koebenhavnu ubil dva in ranil pet ljudi.
Oglej si celoten članek

Nemška tiskovna agencija dpa poroča, da so moška prijeli na dveh različnih lokacijah in da ju trenutno zaslišujejo za zaprtimi vrati. Po pisanju danskega tabloida Ekstra Bladet osumljena pomagača zavračata obtožbe.

Danski mediji so poročali, da sta moška napadalcu pomagala priskrbeti orožje, uporabljeno v napadih, a policija tega ni želela komentirati. Policija je po tem, ko je v nedeljo zjutraj ubila osumljenega napada, našla avtomatsko puško in dve pištoli.

Delal se je opitega

Policija po navedbah dpa tudi ni potrdila poročanja medijev, da je osumljenemu napadalcu ime Omar Abdel Hamid Hussein. Danski dnevnik Politiken, ki se sklicuje na več virov, medtem danes piše, da se je Hussein v noči na nedeljo delal opitega, da je lahko prišel blizu sinagogi, kjer je ustrelil v glavo 37-letnega Juda Dana Uzana.

22-letnik je nato pred sinagogo večkrat ustrelil še policista, ki sta ga poskušala ustaviti, in ju ranil. Policistoma je uspel pobegniti, so ga pa nekaj ur kasneje policisti izsledili pred njegovim domom blizu železniške postaje Noerrebro v Koebenhavnu in ga ubili.

Morilski pohod začel v kavarni

Osumljenec naj bi nekaj ur pred napadom pred sinagogo v soboto popoldne napadel kavarno v Koebenhavnu, kjer je potekala javna razprava o svobodi izražanja. Pri tem je bil po navedbah nekaterih medijev ubit 55-letni danski režiser Finn Neergaard, trije policisti pa so bili ranjeni.

Policija je po napadih izvedla več racij na območju prestolnice, vključno s popoldansko racijo v spletni kavarni v bližini železniške postaje Noerrebro.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.