Na Dunaju kmalu nov slonček?

Foto: Daniel Zupanc slon Foto: Daniel Zupanc slon1 Foto: Daniel Zupanc slon2
Triletnemu afriškemu slonu bi se lahko na Dunaju kmalu pridružil nov.
Oglej si celoten članek

V dunajskem živalskem vrtu Schönbrunn je afriški slon Tuluba v torek praznoval tretji rojstni dan. Ob skotitvi je tehtal 112 kilogramov, zdaj jih ima že 700. Oskrbniki so mu ob tem pripravili praznovanje s torto iz sadja in zelenjave, hkrati pa so za otroke organizirali ustvarjalne delavnice.

Slonček pa bo, če bo šlo vse po sreči, že jeseni dobil družbo. Lani so namreč afriško slonico Tongo uspešno oplodili z zamrznjenim semenom slona, ki živi v divjini v Južni Afriki. Iz Dunaja sporočajo, da gre za prvo uspešno oploditev slona z zamrznjeno spermo na svetu.

Novega slončka pričakujejo jeseni, saj so slonice običajno breje 22 mesecev. Umetne oploditve s svežim semenom v živalskih vrtovih opravljajo že od leta 1998, oploditve z zamrznjenim pa doslej niso bile uspešne. Če se bo ta iztekla po načrtih, so znanstveniki prepričani, da bo ta revolucionarna metoda pripomogla k ohranjanju različnih ogroženih živalskih vrst.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.