Na dvesto kontrolnih točkah bo 800 policistov

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Na Hrvaškem je za pot iz županije potrebna prepustnica. Prvi dan so skoraj dve tretjini prošenj zavrnili.
Oglej si celoten članek

Prvi dan izdajanja prepustnic je bilo do 18. ure vloženo več kot 35 tisoč zahtev za prepustnice, rešenih je bilo 17 tisoč, od tega je bilo 60 odstotkov zavrnjenih, poročajo hrvaški mediji. Največ vlog za prepustnice so izdala podjetja.

V noči na sredo stopi v veljavo prepoved potovanja v druge županije, kdor želi v drugo županijo, mora imeti prepustnico. Pri nas si izjavo, zakaj potuje v drugo občino in katero izjemo uveljavlja, lahko napiše vsak sam, upravičenost pa nato presoja policija.

Namen prepovedi potovanja v druge županije je zmanjšanje števila stikov med prazniki.

Osebe, ki ne bodo imele pogoja za prehod meje, bodo opozorjene. Na dvesto kontrolnih točkah bo upoštevanje pravil nadzorovalo okrog 800 polivistov, je napovedal notranji minister Davor Božinović.

Prepoved potovanja v drugo županijo naj bi predvidoma veljala do 8. januarja.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.