Na farmah piščance žive zmeljejo

Foto: Žurnal24 Na farmah vsako leto pobijejo 200 milijonov piščancev moškega spola.
Član skupine Mercy for Animals je posnel, kako na neki farmi v Iowi vse piščance moškega spola žive zmeljejo. Industrija proizvodnje jajc jih na ta način vsako leto pobije 200 milijonov.
Oglej si celoten članek

Na piščančji farmi se je uspelo zaposliti članu organizacije Mercy for Animals, ki je mletje piščancev posnel s skrito kamero. Videoposnetek (opozarjamo, da lahko posnetek vznemiri občutljive osebe) tako prikazuje delavca, ki piščance pregleduje in jih spušča na tekoči trak, kasneje pa se na posnetku tudi vidi, kako piščanci padajo v stroj za mletje.

Piščanci moškega spola nimajo nobene vrednosti
Za industrijo proizvodnje jajc piščanci moškega spola nimajo nobene vrednosti, saj ne nesejo jajc, prav tako pa se ne razvijajo dovolj hitro, da bi prinesli dobiček. Prav zaradi teh dveh razlogov vsako leto pobijejo 200 milijonov piščancev moškega spola.

Mitch Head, predstavnik ameriške organizacije, ki združuje proizvajalce kokošjih jajc, je povedal, da ne obstaja drugačen način, s katerim bi rešili problem piščancev. Po njegovih besedah je uporaba stroja za mletje "najhitrejši način za njihovo evtanazijo".

Iz organizacije Mercy for Animals opozarjajo, da bodo od 50 največjih trgovskih verig zahtevali, naj na pakirana jajca napišejo: "Opozorilo: pri proizvodnji jajc piščance moškega spola žive zmeljejo." Head je to namero označil za šalo in dodal, da ta organizacija za to nima nobenih pooblastil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.