Na gradbišču našli človeško lobanjo

Foto: Profimedia
Med kopanjem so na gradbišču zasebne hiše našli človeške posmrtne ostanke.
Oglej si celoten članek

V italijanskem Štandrežu na Goriškem so med deli na zemljišču gradbeniki naleteli na človeške posmrtne ostanke. Med kopanjem za temelj za garažo so našli lobanjo in o najdbi obvestili inženirja, ki vodi gradbišče ter lastnika. 

Na kraj so kmalu zatem prišli še policisti, forenziki in specialist sodne medicine. Lastnik zemljišča Dimitri Tabaj je za Primorski dnevnik povedal, da so lobanjo odkrili na globini približno pol metra na kraju, kjer je nekoč stal hlev, do nedavnega ga je pokrivala betonska plošča. 

Lobanjo bodo analizirali strokovnjaki, ki se bodo tudi izrekli o njeni starosti. Tabaj, ki je po izobrazbi zobozdravnik, pravi, da je na prvi pogled lobanja zelo stara. 

Zemljišče, kjer so našli lobanjo, je bilo vsaj od leta 1946 pokrito z betonsko ploščo. Zemljišče je že od nekdaj v lasti njegove družine. V njej je tako živel tudi njegov praprapraded, ki je bil rojen leta 1809, zelo verjetno pa tudi njegov prednik, ki je bil rojen leta 1777. Tabaj je povedal, da je bila hiša zapuščena dve leti med prvo svetovno vojno, ko je bil njegov praded na fronti, ostali domači pa v begunstvu v Ljubljani. Ko so se njegovi domači vrnili iz begunstva, je bila hiša na pol porušena, zato Tabaj ugiba, da bi lahko v tistem obdobju tam pokopali kakšnega vojaka. Ne izključuje niti možnosti, da bi lahko bilo odkrito okostje še starejše, še piše Primorski dnevnik. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.