Na Hrvaškem poplave in neurja

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Izredno stanje na Hrvaškem: poplave so zajele Osijek, Koprivnico, Trogir, neurje pa je pustošilo po Zagrebu.
Oglej si celoten članek

Včeraj je na Hrvaškem močno deževalo, ponekod je padala tudi toča. Dubrovnik se je tako spremenil v "vodno mesto", kot pišejo hrvaški mediji. Številne ceste so zaprli, gasilci in reševalci so na nogah že od včeraj popoldne.

Hrvaško prestolnico pa je včeraj zajelo močno neurje: veter je podiral drevesa, poškodovane so številne strehe, električni vodi pretrgani. Eno od dreves je padlo na tramvajsko progo in onemogočilo promet, drugo drevo pa je obležalo na enem izmed prehodov za pešce, zaradi česar je bil moten promet tudi v središču mesta.

Na območju Jastrebarskega in Velike Gorice so razglasili stanje elementarne nesreče, saj je močno neurje s točo uničilo med 30 in 100 odstotki kmetijskih površin in pridelkov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.