Na Hrvaškem spet prepovedano kajenje

Foto: Žurnal24 (Foto: Shutterstock)
Uredba bo tokrat manj radikalna, gostinci pa bodo imeli možnost izbire.
Oglej si celoten članek

Vsi gostinski lokali, katerih gostinski deli imajo površino večjo od 50 kvadratnih metrov, bodo lahko četrtino teh prostorov namenili za kadilce, to možnost pa bodo imeli tudi manjši gostinci, poroča portal hrt.hr. Novi zakon začne veljati 9. aprila.

Tisti, ki se bodo odločili svoj lokal spremeniti v kadilskega, morajo najprej vgraditi ustrezno ventilacijo, ki jo nato potrdi ali zavrne sanitarna inšpekcija. Za gostince problem predstavljajo predvsem visoki stroški postavitve ustrezne ventilacije, ki znašajo med tri in sedem tisoč evrov.

Kazni za kršitelje bodo visoke. Če si bo gost prižgal cigareto na prepovedanem mestu, bo plačal 135 evrov, delavec v lokalu med 67 in 135 evrov ter poslovodja med 675 in 2030 evrov kazni.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.