Na Hrvaškem zdravniki prirejali dokumente

Foto: Žurnal24 Veterani, ki so podkupovali, bodo ostali brez privilegijev.
Zdravniki so jemali podkupnine za prirejanje podatkov in s tem državi povzročili večmilijonsko škodo.
Oglej si celoten članek

Na Hrvaškem so aretirali 14 ljudi, od tega 6 zdravnikov, osumljenih, da so okoli 1500 vojnim veteranom omogočili nezakonito pridobitev višje pokojnine in invalidnine. Za svoje storitve so zaračunavali od 3500 do 8000 evrov. Prijeti so delovali v Osijeku in Splitu in med seboj niso bili povezani, vendar so delovali po enakih metodah.

Osumljeni so ponarejanja uradnih zdravniških izvidov in dokumentov za pripadnike Hrvaške vojske (HV) in Hrvaškega obrambnega sveta (HVO) iz BiH, ki so na osnovi listin uveljavljali določene pravice in na ta način oškodovali državni proračun za več milijonov kun.

Predstavnik policije je tudi povedal, da podkupovalcev ne bodo ovajali, da ne bi prišlo do preširokih obtožnic, vendar bodo vsem osebam, ki so plačale za tovrstne storitve, odvzeli privilegije.

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.