Na Japonskem zastrupljenih več sto ljudi

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Zdravniško pomoč so morali poiskati zaradi bruhanja, driske in drugih težav, povezanih z zastrupitvijo.
Oglej si celoten članek

Na Japonskem se je zaradi uživanja s pesticidi zastrupljene zamrznjene hrane zastrupilo več kot 300 ljudi. Potem, ko so uživali hrano, narejeno v podjetju Gunma, severno od Tokio, je več ljudi moralo poiskati zdravniško pomoč zaradi bruhanja, driske in drugih težav, povezanih z zastrupitvijo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Podjetje Gunma vodi podružnica največjega podjetja za proizvodnjo morske hrane Maruha Nichiri, ki ga povezujejo z zadnjo afero zastrupljene hrane.

Japonska policija je namreč v podjetju uvedla preiskavo, ko so minuli mesec v nekaterih izdelkih zamrznjene hrane odkrili sledi malationa, insekticida, ki ga pogosto uporabljajo proti listnatim ušem na koruznih in riževih poljih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.