Na Kosovu le še dva tisoč mož?

Foto: Žurnal24 Rasmussen ni želel dajati časovnih rokov za zmanjševanje števila vojakov na Koso
Generalni sekretar zveze Nato Anders Fogh Rasmussen je namignil, da bi lahko trenutna misija na Kosovu, ki šteje 10 tisoč mož, na koncu imela le še dva tisoč vojakov.
Oglej si celoten članek

Fogh Rasmussen je ob tem dejal, da pri zmanjševanju števila enot ni nobenih končnih rokov in omejitev, ampak je vse odvisno od izboljšanja varnostne situacije na terenu. "Varnostna situacija se še naprej izboljšuje. Da, prihaja do političnih zapletov in občasnih varnostnih incidentov, toda splošen trend gre stalno v pravo smer," je Rasmussen med današnjim obiskom v Prištini zatrdil novinarjem. To naj bi bil tudi razlog za zmanjšanje števila enot.

Kot je dodal, pa bo imel Kfor tudi po tem, ko bo zaključil proces zmanjševanja svojih sil, na Kosovu na terenu več kot 2000 vojakov, še veliko več pa jih bo imel na razpolago, da se jih vpokliče po potrebi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.