Na Kosovu pripravljeni na zgodovinski dan

Foto: Žurnal24 kosovo reuters
Varuhi reda na Kosovu so na najvišji stopnji pripravljenosti na dan razglasitve neodvisnosti Kosova, piše prištinski dnevnik Koha Ditore.
Oglej si celoten članek

Vlada Kosova je po pisanju časnika v koordinaciji z diplomatskimi predstavništvi v Prištini, Natovimi silami na Kosovu (Kfor) in kosovsko policijo začela priprave na dan razglasitve neodvisnosti Kosova. Tako naj bi bili sprejeti vsi potrebni ukrepi, na podlagi katerih bodo vse aktivnosti na ta dan pod nadzorom.

Kosovski minister za notranje zadeve Zenun Pajaziti sicer ne izključuje možnosti, da na dan razglasitve neodvisnosti Kosova ne bo prišlo do kršitev javnega reda. " Zavedamo se, da je možno, da se pojavijo tudi takšni, ki bodo provocirali," je dejal in dodal, da pa "doslej ni dobil znakov o morebitni eskalaciji situacije".

Pomočnik policijskega komisarja na Kosovu, generalmajor Ressat Malichi pa je dejal, da kosovska policija čaka na znak vlade in drugih institucij za začetek izvajanja operativnega načrta, poimenovanega Status. Ta po njegovih besedah od pripadnikov kosovske policije zahteva visoko stopnjo pripravljenosti na celotnem območju Kosova.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.