Na Krku bodo "prenavljali"

Foto: NFO Idejna zasnova prenove Malinske Foto: NFO Idejna zasnova prenove Malinske Foto: NFO Idejna zasnova prenove Malinske
Malinska na otoku Krku, kamor zahaja tudi veliko Slovencev, bo s časoma dobila novo podobo.
Oglej si celoten članek

Občina Malinska in Društvo reških arhitektov sta na javnem razpisu izbrala zmagovalca natečaja za arhitektonsko-urbanistično ureditev obalnega pasa centra naselja Malinska na otoku Krku, kamor na počitnice zahajajo tudi mnogi Slovenci.

Prepričali so jih Zagrebški arhitekti

S svojo zasnovo jih je najbolj prepričal arhitekturni biro NFO iz Zagreba, avtorji projekta pa so arhitekti Kata Marunica, Nenad Ravnić, Nikica Pavlović in Dijana Pavić.

Foto: NFO Idejna zasnova prenove Malinske

Nova sodobna podoba bo, kot upajo, pripomogla k večjemu razvoju in ponudubi kraja ter v Malinsko privabila še več ljudi. 

Gradnja v več etapah

Načelnik občinske uprave Robert Anton Kraljić je za hrvaške medije povedel, da na občini sedaj vedo, kako in s kakšnim ciljem bodo v Malinski v prihodnosti gradili in opremljali priobalne, javne in pristaniške površine, da pa bo na končno realizacijo potrebno še nekoliko počakati.

Foto: NFO Idejna zasnova prenove Malinske

Cena projekta je namreč ocenjena na 10,8 milijonov evrov, sredstva zanj pa bodo pridobivali postopno. "Materializaciji teh idejnih predlogov bo predhodil niz konkretnih izvedbenih projektov," je pojasnil Kraljić.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.