Na Krku za senco na plaži zaračunali dodatno

Foto: Profimedia
Odločitev lastnika plaže, da dodatno zaračuna mesto v senci, je sprožila val ogorčenja na Hrvaškem.
Oglej si celoten članek

Hrvaška novinarka Vesna Kljajić na svojem Facebooku profilu objavlja "bisere hrvaškega turizma", kot je sama poimenovala fotografije, na katerih so razvidne prakse, ki hrvaškemu turizmu ne morejo biti v ponos. 

V eni zadnjih objav je s sledilci delila cenik, ki se iz enega od kampov v Punatu na Krku. Lastnik kampa je med 9. in 20. uro za prostor v senci računal 15 kun (2 evra) za odrasle in 10 kun (1,34 evra) za otroke. Kdor je želel tudi ležalnik, je moral zanj odšteti še dodatnih 30 kun (4 evre). 

Objava fotografije je dvignila veliko prahu. Med komentatorji so bili tudi taki, ki so se spraševali, ali je treba dodatno odšteti tudi za "zrak z aromo sredozemskega bora". Seveda so bili med njimi tudi taki, ki v odločitvi lastnika kampa ne vidijo nič spornega. 

Foto: Profimedia Hrvaška plaža

Oglasil se je tudi lastnik kampa in pojasnil svojo odločitev. V koncesiji ima del plaže Medane, tako da imajo ljudje, ki bivajo v njegovem kampu dostop do morja tudi z dela te plaže. Ker je prišlo do gneče na delu, kjer je senca in kjer ima ležalnike in senčnike, je moral začeti zaračunavati mesto v senci. 

Po razburjenju, ki ga je povzročila vest o ceniku, se je odločil za drugo rešitev. Zdaj se bodo obiskovalci njegovega dela plaže lahko brezplačno hladili v senci oljke, ne pa borovcev. Pristavil je še, da je glede zaračunavanja njegove zasebne lastnine vse zakonito in nikakor ne sporno. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 11:18 14. Avgust 2019.

    ..2..hrvata ==..4..tata..

  • 10:01 25. Julij 2019.

    Se ne strinjam, da je prav, dokler se najdejo ponudniki. Kaj pa, ko bodo res začeli kasirati še dihanje zraka? …

  • 08:18 24. Julij 2019.

    Sploh ni nobenega problema. Dokler se najdejo debili, ki plačujejo, je pač tako kot je. Sicer pa, če misijo sosedje, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.