Na ladji za "več milijard" platine

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ameriški lovci na zaklade so naleteli na ostanke britanskega parnika, ki so ga potopili med drugo svetovno vojno.
Oglej si celoten članek

Na ladji so po besedah Grega Brooksa iz podjetja Sub Sea Research naleteli tudi na platino, danes vredno približno tri milijarde dolarjev (2,3 milijarde evra).

Ameriški Sub Sea Research je britansko ladjo SS Port Nicholson lociral na dnu oceana približno 50 kilometrov od Provincetowna, kjer so avgusta 2008 s pomočjo robota našli tudi potopljeno blago, v današnji izdaji piše dnevnik Boston Globe.

Platina je bila shranjena v približno 30 zabojih, podjetje pa ne izključuje možnosti, da je na ladji še deset ton zlata in nekaj industrijskih diamantov.

Ladja SS Port Nicholson je bila leta 1942 na poti iz kanadskega Halifaxa v New York, ko jo je torpedirala in potopila nemška podmornica. Pri tem so umrli štirje ljudje, 87 so jih rešili.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.