Na letališču JFK se širijo nalezljive bolezni

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Prometno newyorško letališče John F. Kennedy (JFK) se uvršča na sam vrh seznama "super razširjevalcev" nalezljivih bolezni.
Oglej si celoten članek

Omenjeni seznam je objavila ameriška zasebna raziskovalna univerza Massachusetts Institute of Technology (MIT).

Newyorškemu JFK sledijo mednarodno letališče v Los Angelesu, letališče v prestolnici Havajev Honolulu, letališče v San Franciscu, letališče Newark Liberty, čikaško letališče O'Hare in washingtonsko letališče Dulles.

To sicer ne pomeni, da so navedena letališča sama polna bolezni. Raziskava namreč temelji na meritvah vrste dejavnikov, ki vplivajo na to, v kakšni meri letališče prispeva k širjenju nalezljivih bolezni. Gre za dejavnike, kot so na primer vzorci potovanj, geografska lokacija in čakalne dobe.

Ideja za raziskavo MIT je pomagati pri razumevanju in napovedovanju širjenja virusov, kot sta na primer sars in ptičja gripa, in epidemij v današnjem vse bolj povezanem svetu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.