Na letališču prijeli štiri teroriste

Foto: iStock
Foto: iStock
Na dunajskem letališču so prijeli štiri domnevne teroriste.
Oglej si celoten članek

Na dunajskem letališču so aretirali štiri domnevne teroriste, od katerih naj bi bili trije na poti na urjenje v teroristična taborišča v Afganistanu in Pakistanu. Poleg njih so v sredo popoldne skoraj istočasno aretirali moškega, ki je poskrbel za njihovo novačenje.

Tiskovni predstavnik avstrijskega notranjega ministrstva Rudolf Gollia je potrdil aretacijo. Vsi aretirani so avstrijski državljani in naj bi bili člani skupine Nemški talibanski mudžahidi (DTM).

Tokratna aretacija naj bi bila povezana z aretacijo domnevnega podpornika DTM maja v Nemčiji. 21-letni Maqsood L., ki ima avstrijsko državljanstvo, naj bi po navedbah nemškega tožilstva novačil borce za džihad, za DTM pa tudi zbral okoli tisoč evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.