Na letih iz Evrope bi prepovedali elektronske naprave

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Ameriška vlada razmišlja o prepovedi prenosih računalnikov in drugih podobnih elektronskih naprav na nekaterih letih iz Evrope. Podoben ukrep že velja na letih z letališč na Bližnjem vzhodu.
Oglej si celoten članek

Američani razmišljajo o razširitvi prepovedi na letališča v Evroopi, morda tudi v Veliki Britaniji, poroča britanski časnik The Guardian, ki se sklicuje na predstavnike britanskih oblasti. 

Neimenovani vir je po poročanju časnika Times dejal, da je britanska vlada pripravljena na razširitev varnostnih omejitev na letih iz Evrope. Ukrep bi lahko uvedli v nekaj tednih, povzema nemška tiskovna agencija dpa.

Neimenovani predstavnik ameriških oblasti je potrdil, da razširitev prepovedi ni daleč stran in da je med možnimi državami, ki jih bo prizadel ukrep, tudi Velika Britanija.

Prepoved že velja za posamezne države

ZDA so minuli mesec uvedle prepoved vnosa velikih elektronskih naprav v kabine letal na neposrednih letih z desetih letališč v osmih državah - Turčiji, Jordaniji, Egiptu, Kuvajtu, Savdski Arabiji, Katarju, Združenih arabskih emiratih in Maroku. Razlog za to so sumi ameriških obveščevalcev, da bi teroristi napadli potniška letala z eksplozivnimi napravami, skritimi v elektronskih napravah.

Ameriškim ukrepom je sledila tudi Velika Britanija, ki je prepovedala elektronske naprave razen mobilnih telefonov v kabinah na nekaterih letih z Bližnjega vzhoda in Afrike.

dezurni@zurnal24.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.