Na meji bodo merili temperaturo

Foto: Epa
Foto: Epa
Na avstrijskem Tirolskem bodo od torka na mejnih prehodih z Italijo potnikom, ki bodo želeli v Avstrijo, merili telesno temperaturo. Nadzor bosta začeli izvajati tudi Češka in Poljska.
Oglej si celoten članek

Na avstrijskem Tirolskem bodo od torka na mejnih prehodih z Italijo potnikom, ki bodo želeli v Avstrijo, merili telesno temperaturo, je v nedeljo zvečer sporočila deželna vlada. Kdaj bodo s tem ukrepom začeli na avstrijskem Koroškem, ki prav tako meji na Italijo, še ni znano, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Kot poroča APA, bodo imeli na Tirolskem mobilne zdravstvene ekipe, ki bodo delovale na prelazu Brenner in bodo pregledovale železniške in cestne potnike. Preglede bodo izvajale tudi na avstrijsko-italijanski meji pri kraju Sillian na Vzhodnem Tirolskem ter na prelazu Resia/Reschnen pri Meranu.

Deželni glavar Tirolske Günther Platter je povedal, da bodo izvajali občasna merjenja temperature, poleg tega bodo potnike izprašali, od kod prihajajo in ali imajo gripi podobne simptome. Posebna ekipa v deželi sicer še usklajuje podrobnosti glede izvajanja nadzora, je pojasnil.

Potnike naj bi začeli nadzorovati tudi na avstrijsko-italijanskih prehodih na Koroškem, vendar še ni znano kdaj.

Občasni nadzor potnikov na mejah s Slovaško, Avstrijo in Nemčijo pa bosta z današnjim dnem začeli izvajati Češka in Poljska, poročajo avstrijski mediji. Potniki, ki bodo imeli temperaturo, višjo od 38 stopinj, bodo morali v domačo karanteno ali v bolnišnico, tujce pa bodo zaprosili, da se vrnejo v domovino, je povedala namestnica češkega premierja Alena Schillerova.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 14:28 9. Marec 2020.

    Pa ne merite tem. na čelu , kajti človek ki ima vročino ima na čelu potne srage , ki so …

  • 09:27 9. Marec 2020.

    Vse v imenu varnosti!

  • 09:14 9. Marec 2020.

    Jo je serpentinšku že kdo izmeril?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.