Na minskem polju umrl 10-letni deček

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Na severu Bosne in Hercegovine v okolici kraja Gračanica je v soboto umrl desetletni deček, ki je na sicer označenem minskem polju zbiral staro železo.
Oglej si celoten članek

V eksploziji mine je bil hudo poškodovan tudi njegov oče, ki je v kritičnem stanju, poročajo mediji v BiH.

Kot je poročala televizija Federacije BiH, FTV, se je celotna družina preživljala z zbiranjem in preprodajo starega železa, ki so ga iskali tudi na minskem polju.

Po ocenah strokovnjakov je 18 let po koncu vojne v BiH z minami prekritega še vedno kake tri odstotke ozemlja. Na teh minskih poljih naj bi od leta 1995 umrlo ali bilo poškodovanih okoli 7500 ljudi. Umrlo je tudi 45 pirotehnikov, ki so odstranjevali mine, poroča hrvaški dnevnik Jutarnji list.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.