Na mizah Hrvatov pokvarjeno meso

Foto: Žurnal24 Fotografija je simbolična. (Foto: iStockphoto)
Neimenovani delavec je za hrvaško nacionalno televizijo razkril, da hrvaški proizvajalci mesa za izdelavo suhih mesnin uporabljajo tudi deset let staro meso.
Oglej si celoten članek

Delavec nekega mesnega proizvajalca na Hrvaškem je za hrvaško televizijo HTV spregovoril o tem, kaj počnejo z mesom, ki mu poteče rok uporabe. Treba je omeniti, da po hrvaških zakonih meso nima roka uporabe, medtem ko ga po zakonih Evropske unije ima. Neimenovani delavec je povedal, da meso, ki bi ga morali zavreči, velikokrat konča na mizah hrvaških gospodinjstev.

Delavec, ki je zaradi strahu, da bi ga odpustili, želel ostati anonimen, je hrvaški policiji in Uradu za boj proti korupciji in organiziranemu kriminalu (Uskok) predal datume in imena vseh vpletenih.

"Meso, ki mu je potekel rok uporabe, velikokrat zamrznejo, najhuje pa je, da takšno meso čez nekaj let spet uporabijo v proizvodnji. Za proizvodnjo uporabljajo tudi po deset let staro meso," je povedal neimenovani delavec. Takšno meso naj bi po njegovih besedah uporabljali predvsem za izdelavo klobas in drugih suhih mesnin. "Verjemite, otroci ljudi, ki to počnejo, zagotovo ne jedo takšnega mesa," je dodal delavec, ki pravi, da nekateri proizvajalci kilogram mesa kupijo na svetovnem trgu za zgolj nekaj kun.

Hrvaško ministrstvo pa je medtem sporočilo, da ne prevzemajo odgovornosti za kakovost mesa, ki se prodaja v hrvaških trgovinah. Navajajo, da država po opravljeni veterinarski inšpekciji, ki zagotavlja kakovost predelave, ni več odgovorna. Na hrvaškem veterinarskem inštitutu zagotavljajo, da je uvoz "deset let starega mesa nemogoč", in dodajajo, da državljani nimajo razloga za skrb.

Hrvaškim državljanom torej preostane le, da verjamejo proizvajalcem mesa, ki trdijo, da je zanje interes državljanov pomembnejši kot zaslužek.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.