Na naslovu prijavljenih 243 oseb

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Lastnik ne ve, kako je to mogoče.
Oglej si celoten članek

Na hišni številki Mihačeva Draga 35 v Reki na Hrvaškem ima poleg devetih družinskih članov prebivališče prijavljeno še 234 oseb. Lastnik hiše Ive Buzuk pravi, da jih sam ni prijavil in želi, da se jih izbriše iz naslova. V hiši poleg njega živi še njegova soproga, dve hčeri s soprogoma in trije vnuki.

Hiša je po poročanju hrvaških medijev hišno številko dobila že leta 1960. Da nekaj ni v redu, je Buzuk posumil, ko mu je v poštni nabiralnik začela prihajati pošta, naslovljena na osebe, katerih imena in priimka ni poznal. Večinoma so prihajale s strani zavarovalnic in bank.

Pomladi se je odločil, da bo stvar razjasnil. Ko je ugotovil, da je na njegovem naslovu prijavljenih toliko oseb, je zadevo prijavil policiji. "Nisem prepričan, ali se policija s tem ukvarja," je povedal za Dnevnik.hr. "Od maja, ko sem podal prijavo, sem dobil le odgovor, da zadevo preiskujejo. Pri meni se je oglasil le enkrat na kratko oglasil en policaj."

Po hrvaških zakonih je ena od zahtev za prijavo prebivališča podpisana izjava, s katero državljan potrjuje, da živi na nekem naslovu, kjer želi prijaviti prebivališče. V kolikor oseba prijavlja prebivališče na naslovu stanodajalca, potrebuje njegovo soglasje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 07:33 6. September 2013.

    Popolnoma isto je kot pri nas. Kva filozofirate!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.